Galerie Unita

Promoot jouw pagina ook

Ons concept

 deutsch

Galerie Unita is opgericht in 2001 vanuit de behoefte een kleinschalig podium te bieden aan met name Gelderse kunstenaars en kunstenaars afkomstig uit het aangrenzend Duitse Nord Rhein Westfalen.

Onze galerie profileert zich nadrukkelijk als huisgalerie waardoor de nadruk ligt op intimiteit en persoonlijke benadering.
Omdat wij aan de Duitse grens zitten, en culturele grenzen niet ophouden richten wij ons ook op Duits publiek en Duitse kunstenaars.

We laten overwegend abstract werk met een verstild karakter zien.

 

                       Tentoonstelling Andrea Anatas.

 

Uit Duitsland zijn Erich Krian (Dortmund), Gunther Zins (Kleve), Eckerhart Neumann (Münster), Andrea Anatas (Hamburg) Günther Jackel, (Kleve), Jochen Proehl (Kleve/Berlijn) en Enno Jaekel (Keulen) vertegenwoordigd in de galerie

 

Uit Nederland Cees Andriessen (Apeldoorn), Erik Vos (Zutphen) Trinette van Schijndel (Nijmegen), Aimee Rhemrev (Nijmegen), Juul Rameau (Utrecht), Anke van Hout (Arnhem) en Jadranka Njegovan (Den Haag)

          Expositie Cees Andriessen.

Projecten buiten de Galerie.

Galerie Unita heeft in 2006 en 2007 deelgenomen aan de Gelre Galerie beurs in Arnhem en in 2008 en 2010 aan de Affordable Artfair in Amsterdam.

 Deutsch

Galerie Unita ist gegrundet in 2001 weil wir gemeint haben das es die Notwendigkeit gab einen Ausstellungsraum für Künstler aus der Region zu verursachen.

Wir bringen Deutsche so wie Holländische Künstler.